Întrebări frecvente

1.Cum aflu dacă un serviciu medical solicitat este acoperit de asigurarea privată de sănătate?
Poți consulta secțiunea Ce acoperă asigurarea, ne poți scrie și trimite mesajul tău la asigurari.cnp@marsh.com, sau poți suna la Marsh Romania 021 303 72 04 sau la Infoline Allianz-Țirac (Tel. 021 20 19 100 / 08 01 08 01 08)

2.Care sunt situațiile în care trebuie să plătesc pentru un serviciu medical acoperit de asigurare?
În situația în care mergi în afara rețelei de clinici agreate Allianz-Țiriac, pentru un serviciu medical acoperit de asigurare, caz în care va fi despăgubită valoarea facturii.

3.Cum mă programez pentru accesarea unui serviciu medical?
Suni direct la clinică.

4.Asigurarea privată de sănătate îmi acoperă și consultații, analize și investigații pentru problemele medicale apărute înainte de a fi asigurat?
Da, sunt acoperite toate serviciile medicale menționate în tabelul de acoperiri pentru afecțiuni acute și puseul acut al unei boli cronice. Adițional, sunt acoperite 2 consultații și investigații medicale și analize de laborator care decurg în urma celor două consultații/an/persoană pentru monitorizarea unei boli pre-existente (fără să existe o afecțiune acută sau un puseu acut al respectivei boli).

5.Unde pot accesa serviciile medicale acoperite prin planul de asigurare?
În rețeaua de parteneri ai Allianz-Țiriac. În plus, beneficiați de acoperirea integrală a costurilor pentru aceste servicii, potrivit facturii și în clinicile din afara rețelei agreate a Asigurătorului.

6.Asigurarea medicală îmi oferă prioritate în unitățile medicale?
Asigurarea oferă doar protecție financiară și nu permite scurtarea timpului de așteptare pentru niciun serviciu medical, fie că este oferit în sistemul public sau privat. Dacă nu ești de acord cu programarea propusă, poți alege altă clinică sau alt medic la care să mergi.

7.Ce trebuie să fac astfel încât să nu fiu nevoit să achit costul serviciilor medicale acoperite prin asigurare?
Pentru a nu fi nevoit să achiți costul serviciilor medicale acoperite, este necesar să accesezi aceste servicii în cadrul rețelei de parteneri medicali ai Allianz-Țiriac (despăgubire prin decontare directa). Despăgubirea se va face de către Asigurator direct către clinică.

8.Cum aflu dacă analizele/investigațiile recomandare la consultații sunt incluse în plan?
Poți solicita această informație direct de la Infoline Allianz-Țiriac: 021 20 19 100 / 08 01 08 01 08 sau de la Marsh Romania prin email asigurare.cnp@marsh.com sau telefon 021 303 72 04.

9.Cum aflu că a fost plătită despăgubirea aferentă dosarului meu?
Poți solicita această informație la oricare dintre modalitățile de contact precizate.

10.Ce fac dacă am nevoie de ajutor sau am o sesizare?
Ne puteti scrie la asigurare.cnp@marsh.com sau contacta telefonic la 021 303 72 04.